logga

 

Medlemmar


 Andrea Fantuzzi

Ola Hjelmberg

Andrea är född 1976 i Reggio Emilia, Italien, och är klassiskt utbildad musiker, kompositör, ljuddesigner och producent. Har arbetat både med musikproduktioner för pop och rock, men även arbetat inom ljudkonst, postproduktion och ljudläggning för webb, bio och TV.


 Ola Hjelmberg

Ola Hjelmberg

Ola är född 1972 i Stockholm och uppvuxen i Skoghall i Värmland. Han började sin karriär i punkrockbandet Bombshell rocks. Ola har arbetet som musiker och dansare med bl.a. Jens Östberg och Kajsa Giertz. Som kompositör har han komponerat musik till Romeo och Julia på Uppsala Stadsteater och till Kenneth Kvarnströms come back (to me).

 


Isa-Maria Kvensler

josef imageIsa-Maria är född 1994 i Göteborg, där hon började dansa och spela fiol vid tidig ålder. Hon är utbildad på Kungliga Svenska Balettskolans moderna linje och har bl.a. jobbat med koreografer som Stina Nyberg ,Ola Stinnerbom, Monica Milocco samt med Livekonstkollektivet MELO sedan 2012.

 


 Melina Mastrotanasi

Melina MastrotanasiMelina är född 1976 och uppvuxen i Enköping. Hon är utbildad på Svenska Balettskolans moderna linje och har arbetat med olika koreografer/kompanier i Sverige och utomlands. Bl.a Kajsa Giertz, Cirkus Cirkör, Riksteatern och Parkteatern/stadsteatern.I två år arbetade hon i Bryssel med kompaniet Ultima Vez/Wim Vandekeybus. Melina är en av initiativtagarna till MELO.


 Sara Soumah

Sara SoumahSara är född 1975 och uppvuxen i Sollentuna Stockholm. Hon är utbildad på Svenska Balettskolans moderna linje och har arbetat med koreografer som t.ex. Per Jonsson , Byteatern/Kajsa Giertz, Lotta Gharton /Dieselverkstaden, Göran Stangertz, Vifira m.fl. Hon arbetar även med västafrikansk dans, med bl.a. den guineanska koreografen Sekouba Camara. Sara är en av initiativtagarna till MELO.


 

 

Gäster och samarbetspartners


 Markus Bertilsson Almqvist

josef imageMarkus är född 1991 i Stockholm, utbildad på SEAD (Salzburg), och medlem i Soul Sweat och Funky 4 Brothers. Markus har jobbat med koreografer som Reija Wäre, Shumpei Nemoto/ Cullbergbaletten, Fredrik Rydman/ Stockholms Stadsteater och har vunnit Juste Debout (Frankrike), Juste Debout  Scandinavia (Sverige) och Eurobattle (Portugal). Medverkar i SPÅRA och div musikprojekt.


 Niki Awandee

niki imageNiki Awandee är välkänd inom hiphop-scenen; hon medverkar regelbundet på battles och i föreställningar, och reser världen runt för att undervisa. Hon har t.ex. vunnit Juste Debout 2010 (Paris), Fresh Battle 2014 (Japan) & Just Play 2015 (Kina). De senaste åren har hon utvidgat sitt konstnärskap till rappen – och samarbetar med MELO på låten "Pound".


 Matilda Bilberg

matilda imageMatilda är född 1994 i Västerås och utbildad på Svenska Balettskolans moderna linje samt kurser vid Dans och Cirkushögskolan. Hon har bl.a. arbetat med Rebecca Hytting, GöteborgsOperan, Linda Forsman, och Korda Art. Matilda skapar även egna verk, bl.a. till STOFF 2015 och till Västerås Konserthus. Matilda medverkar i SPÅRA.


 Agnes Brandemark

josef imageAgnes är född 1992 och uppvuxen i Västerås. Utbildad på Svenska Balettskolans moderna linje. Arbetat med Sanna Söderholm, Rigoletto/Operan, Livekonstkollektivet MELO nr.4 i Caen. 2010-2011 var hon en av medlemmarna och initiativtagarna till dansgruppen Norma. Agnes medverkar i SPÅRA.


 Jonathan Bringert

josef imageJonathan är född 1994 i Örebro och är utbildad på Kungliga Svenska Balettskolans moderna linje. Under skoltiden har han jobbat med koreografer som Per Jonsson, Johan Inger, Stina Nyberg och MELO. Har även medverkat och skapat flera improvisationsverk och installationer för bland annat STOFF 2012 och Rolf de Maré/Dansmuseet. Jonathan medverkar i SPÅRA.


 Moon-suk Choi

josef imageMoon-suk är född 1981 i Daegu/ Sydkorea. Utbildad på Sejong universitet i Seoul. Har arbetat med bl.a. Donlon Dance Company i Saalbruecken / Tyskland, Quan Bui Ngoc/3art3company i Zürich. Moon-suk koreograferar egna stycken, mestadels i Sydkorea. Moon-suk medverkar i föreställningen Hollow.


 Oleksandr Kryzhanivskyi

josef imageOleksandr är konstnärlig ledare för New Drama Theatre on Pechersk, Kyiv, Ukraine, och studerade vid Kyiv National Theatrical Institute, och Moscow’s Academy of Art. Han har sedan 25 år arbetat som skådespelare och regissör inom både film och teater. Oleksandr och hans teater New Drama Theatre on Pechersk har samarbetat med MELO i olika projekt sedan 2006. Oleksander samordnar SPÅRA och nr.4 i Ukraina.


 Anna-Karin Lejdal

Andrs JacobssonAnna-Karin är född 1975 och uppvuxen i Västerås. Hon har bl.a. studerat till sångpedagog vid Musikhögskolan Piteå och på SMI, samt till projektledare vid Stockholms universitet. Hon har arbetat som sångpedagog, komponerat musik, arbetat som artist, varit projektledare i Stockholms stad i ett projekt riktat till barn med speciella behov, och som kultursamordnare i Tyresö kommun.


 Vladislav Mamchur

josef imageVlad tog sin examen från Kiev Karpenko-Kariy University of Performing Arts 1999, och gick med i New Drama Theatre on Pechersk 2004. Han har deltagit i de flesta av teaterns produktioner, och har även samarbetat med kompanier i Sverige, Ryssland, Italien och Storbritannien. Vlad har även deltagit i olika filmproduktioner. Vlad medverkar i SPÅRA i Ukraina.


 Alena Mamchur-Medvedeva

josef imageAlena är utbildad till skådespelare vid Kiev Karpenko-Kariy University of Performing Arts, och har arbetat med New Drama Theatre on Pechersk sedan 2004. Hon är även en permanent medlem i Franco National Theatre of Ukrainian Drama och framträder ofta i olika filmer. Alena medverkar i SPÅRA i Ukraina.


 Lars Normalm

josef imageLars är född 1968 och uppvuxen i Östersund. Lars är medlem i instrumentalbandet Plankton och i slagverksduon thingswedoondrums. Frilansar som slagverkare mot studioinspelningar, scenframträdanden,turnéer och television. Bla med Carola Hägqvist, Tityo och Paul Young. Arbetar även som slagverkare på Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm. Lars medverkar i Hollow, och spelar på låten med samma namn.


 Stina Nyström

josef imageStina är född 1978 och uppvuxen i Kåge i Västerbotten. Stina är utbildad på Danshögskolan i Stockholm och undervisar i modern nutida dans på Kungliga Svenska Balettskolan sedan 2006. Stina har parallellt med sitt undervisande arbetat som frilansande dansare med bl.a Sanna Söderholm, Kompani 2, mychoreography och Xavier Le Roy. Stina medverkar i SPÅRA.


 Antonia Reed (Bahamadia)

Bahamadia är en hiphopartist verksam i Philadelphia, USA. Som medlem i Gang Starr Foundation släppte hon 1996 sitt kritikerrosade album Kollage, med produktion av Guru och DJ Premier. Sedan dess har hon släppt flera album, och samarbetat med artister såsom The Roots, Erykah Badu, Talib Kweli, och många andra. Bahamadia är textförfattare och vokalist på låten Hollow.


 Igor Rubashkin

josef imageIgor tog sin examen från Kiev Karpenko-Kariy University of Performing Arts 1999, och gick med i New Drama Theatre on Pechersk 2004. Han har deltagit i de flesta av teaterns produktioner, och har även samarbetat med kompanier i Sverige, Ryssland, Italien och Storbritannien. Vlad medverkar i SPÅRA i Ukraina.

 


 Kadiatou Bijou Traore

josef imageBijou är född 1989 och bor i Conakry, Guinea. Hon är rappare och låtskrivare, och samarbetar med MELO på låten "Konkoba (feat. Bijou)" som var med på Feministiskt initiativs valskiva 2014.


 

Tidigare medlemmar

Anders Jacobson

Anders är född 1981, uppväxt i Hässelby och utbildad på Svenska Balettskolan. Han har frilansat som dansare, musiker och projektledare sedan 1998. Anders driver företaget Dilettant med Johan Thelander, är ordförande i kooperativet Interum kultur och tog 2015 en kandidatexamen i ekonomisk historia på Stockholms Universitet.

 

Josef Palm

Josef är född 1983 och kommer från Hamlstad. Han är utbildad på Svenska Balettskolans moderna linje och har bl.a. arbetat med Lena Josefsson, Byteatern/Kajsa Giertx, Parkteatern, Malmö Stadsteater, Charlotte Engelkes, Helsingborgs Stadsteater, Quan Bui Ngnoc/3art3company i Schweiz och med Ultima Vez/Wim Vandekeybus i Bryssel.

 

Louise Hultén

Louise är född 1975 i Göteborg. Hon har gått arkitekturutbildningar i Lund, Stockholm och Paris. Hon arbetar på arkitektkontor med 3D-visualiseringar och har gjort en mängd egna projekt inom konst/arkitektyr/installation.


Linn Bojing

Linn började sin bana inom ljusdesign på Byteatern i Kalmar som ljusassistent. Hon är utbildad ljusdesigner på Dramatiska Institutet i Stockholm. Linn medverkade i This Power is called Imagination

 

Petter Jacobson
Petter har studerat konst och arkitektur på bl.a. Nyckelviksskolan i Stockholm och Arkitekturhögskolan i Lund, Stockholm och Paris. Nu arbetar han som arkitekt på Equator. Petter medverkade i This Power is called Imagination.

 

Maria Larsson
Maria är utbildad på Konstfacks keramik- och glaslinje. Maria medverkade i This Power is called Imagination och Tie me to this world.

 

Andre Linder
Andre är utbildad på Elektroaukustisk Musik Sverige (EMS) och i School of Audio Engineering (SAE). Andre har bl.a. arbetat som kompositör och ljudtekniker på Riksteatern. Andre medverkade i This Power is called Imagination och Tie me to this world

 

Efwa-Wiktoria Rodell

Ewik är utbildad vid Kulturverkstans utbildning för projektledare. Hon har arbetat som producent vid scenerna Atalante och Dansstationen och som frilansande produktionstledare med t.ex. Philippe Blanchard, Jens Östberg och Malin Hellkvist Sellén. Ewik har gjort producentinsatser med MELO då och då, t.ex. vid Show-Off 2007.

 

Nils Ryding
Nils studerade vid Performing Arts Technology vid K3 /Malmö högskola och har bl.a. arbetat som frilansande ljud/ljus/video-tekniker, ljusdesigner, musiker, kompositör och videokoordinator på Riksteatern. Nils medverkade bl.a. i nr.4 och har gjort flera av våra trailers.

 

Kalle Svensson
Kalle är utbildad vid Lunds Universitet och Dramatiska Institutet. Han har arbetat som ljussättare i en mängd produktioner bl.a. Riksteatern, Dramalabbet och Ung Scen öst samt med en mängd koreografer. Kalle medverkar i Tie me to this world.

 

Olle Svensson
Olle började som scenteknikerlärling på Moderna Dansteatern, och fortsatte som tekniker, ljusdesigner, musiker, och dansare mm. Nu arbetar han som programmerare, och var med i de flesta ac MELOs projekt fram till 2007.

 

Bente Rolandsdotter
Bente började som kostymlärling på Byteatern i Kalmar. Sedan hon kom till Stockholm har hon arbetat som kostymör bl a på Elverket/Dramaten, Stadsteatern, orionteatern. Bente medverkade i This Power is called Imagination